onsdag den 22. oktober 2014

Hverdagen indfinder sig

Nu har jeg været 'bosat' i Australien i lidt mere end måned og der begynder så småt at indfinde sig en hverdag. Jeg er faldet godt til hos den familie, som jeg bor hos og træningen kører planlagt. Der er mange parker rundt omkring hvor jeg bor, hvilket gør det muligt at komme ud og løbe på græs og sti. Det er dog ikke helt muligt at undgå at løbe på asfalt...
   Og for at komme ud på et rigtigt orienteringskort, skal man kører i bil i mindst 1 time! Så det er foreløbigt kun blevet til et par weekender, hvor vi har været afsted. Til gengæld er mange af terrænerne også ret fede!  

Inden længe begynder Eskil, Thor og jeg også at tegne kort og lave baner til fremtidige events, som skal afholdes i og omkring Melbourne. Som en lille nebengesjæft har vi fået til opgave at hjælpe til hos en cykelforretning. Det består primært i at tømme containere for cykler, når de i de kommende måneder får en del leveringer, for at gøre klar til julesalget. 
   Så foreløbigt ser det ud til at vi kan tjene lidt penge og således ikke være helt på spanden, når vi engang vender hjem til Danmark til marts næste år. 

Henover foråret i Melbourne er det et event kaldet "Sprint into spring", som består af 6 sprintløb i både parker og universiteter forskellige steder i Melbourne. Det er hver lørdag og der er fri start mellem kl. 13:00-14:30.
   Det specielle ved dette event er, at de har ladet sig inspirere af Tour de France! Det vil sige, at der både er en grøn, en plettet og en gul trøje som repræsentere hhv. sprintertrøjen, bjergtrøjen og den samlede vinder. På banen er der så udvalgt ét stræk, som er 'sprinter-strækket' og ét stræk, som er 'bjerg-strækket'. Det fremgår af definitionen, hvilke stræk der er tale om. Det gælder simpelthen bare om at få den hurtigste tid på disse stræk hvis man vil være med i kampen om den sprintertrøjen eller bjergtrøjen. Bedste stræktid får 10 point, næstebedste 9 point osv.
   Og der bliver gået til den skal jeg hilse at sige! Således fik vi fortalt at der sidste år havde været deltagere, der, før de klippede posten og løb selve strækket, havde løbet forbi posten og rekognosceret strækket, så de vidste præcis hvor de skulle løbe. Efter at have helt styr på strækket og fået pusten, klipper de så og spurter afsted på den planlagte rute. Reglerne er dog lavet om, så dette ikke er muligt i år - ellers meget opfindsomt, drenge! :-)

Kampen om den gule trøje er noget mere simpel - vind hver gang..  Så det er det, som jeg vil prøve på. Nr. 1 får 10 point, nr. 2 får 9 point osv.
   Foreløbig går det, som det skal med en sejr i lørdagens løb med en margin på 35 sek. ned til Ian Lawford. Det var ikke verdens mest tekniske sprint, men det var nu alligevel lidt sjovt at komme ud og løbe stærkt :-)  

(Læg mærke til strækket 8-9 og 21-22, som er hhv. 'hill climb leg' og 'sprint leg')

        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar